Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de afronding van een Europees raamwerk Alfabetisering (LASLLIAM).  Het raamwerk is vergelijkbaar met het ERK, maar dan specifiek gericht op alfabetiseringsonderwijs (van 0 tot en met A1). 

In deze laatste fase wil de Raad van Europa nog graag eenmaal feedback van ervaren alfabetiseringsdocenten op de schalen met descriptoren (nu nog in het Engels). 

Daarom organiseert LASLLIAM een online survey onder zoveel mogelijk ANT2-docenten over de descriptoren.

Melkwegplus werkt hier graag aan mee. Vandaar dat we deze oproep delen op onze site.

Zie je kans de survey in te vullen? Dat kost ongeveer 40 minuten. Je kunt het bericht ook verspreiden onder alfadocenten in jouw instelling. Meedoen is mogelijk tot 12 mei. Meer toelichting in het Engels vind je hieronder (klik op online survey voor het invullen)

Hartelijk dank.

The Council of Europe is offering educators of host country languages to adult migrants with low literacy levels the chance to take part in an online survey. The survey will be open until 12 May 2021.

Replies will contribute to finalisation of the descriptors developed within the project on Literacy And Second Language for the Linguistic Integration of Adult Migrants (LASLLIAM). This project focuses on developing a reference guide for language educators who help migrants acquire literacy skills alongside learning a foreign language. LASLLIAM is a part of the Council of Europe education sector’s project on the Linguistic Integration of Adult Migrants (LIAM), in existence since 2006.

If you have any questions, please do not hesitate to contact:

*         Fernanda Minuz fernandaminuz@gmail.com

*         Rola Naeb rola.naeb@northumbria.ac.uk

*         Lorenzo Rocca lorenzo_rocca@libero.it

Thank you in advance for your cooperation in replying to the survey and/or forwarding this information to the relevant educators!

Recommended Posts