De vijfde workshop van de Online Workshop Series in 2023 heeft als titel “Getting to know LASLLIAM”. Het vindt plaats op donderdag 1 juni 2023 van 16.00 tot 18.00 uur.

In veel Europese landen is ongeveer 20% van de volwassen migranten niet- of laaggeletterd. Om hun integratie in de gastlanden te ondersteunen, werd de Europese referentiegids LASLLIAM (Literacy and Second Language Learning for the Linguistic Integration of Adult Migrants) ontwikkeld.

Het webinar zal uit twee delen bestaan. Het eerste deel begint met een algemene introductie van de Referentiegids en de nieuwe schalen voor Technische Geletterdheid, gevolgd door een kleine groepsactiviteit waarin de deelnemers vertrouwd raken met de descriptoren en niveaus van een van de schalen Technische Geletterdheid.

Het tweede deel begint met een algemeen overzicht van de schalen Communicatieve Taalactiviteit, inclusief Taalgebruikstrategie├źn, en de schalen Digitale Vaardigheden. In een tweede activiteit in kleine groepen werken de deelnemers met enkele van de descriptoren van de digitale vaardigheidsschalen en hoe ze kunnen worden gebruikt bij het plannen van leeractiviteiten, ge├»llustreerd door reeds ontwikkelde voorbeeldhulpmiddelen.

De voertaal van de workshop is Engels. Inschrijven kan hier.

Recommended Posts